WAT IS ZANAS ?

ZANAS is de afkorting voor Zaterdag Namiddag Schaak.

Elke zaterdag, het hele jaar door, is het clublokaal open van 14u tot 18u. Een overzicht van onze belangrijkste tornooien:

Clubkampioenschap

Een clubkampioenschap met drie tot vier klassen waar alle clubleden aan kunnen deelnemen. Door de verschillende klassen is dit een interessant tornooi omdat je meerdere partijen tegen gelijkwaardige tegenstanders speelt.

Wanneer? Van januari tem mei.

IBKS

Het Individueel Brugs Kampioenschap Schaken is een open tornooi voor alle schakers van het Brugse en niet-Bruggelingen die lid zijn van een Brugse club. Over 7 ronden in een Zwitsers tornooi wordt de Brugs Kampioen Schaken aangeduid.

Wanneer? Van september tem december.

Zomer Rapid en Blitz

Tijdens de zomermaanden staat de boog wat minder gespannen en wordt er samen met DAS een zomertornooi georganiseerd waarbij elke dag een apart tornooitje wordt georganiseerd. Zo kunnen mensen die met vakantie gaan toch meedingen in het eindklassement.

Wanneer? Juli en augustus.

ZABLINA

Dit staat voor Zaterdag Blitz Namiddag. Tussen de partijen van het clubkampioenschap door organiseren we op de inhaaldagen een blitzwedstrijd. De eindstand wordt bepaald op de beste resultaten.

Wanneer? Van januari tem juni.

Nevenactiviteiten

Naast de bovenstaande klassiekers organiseren we nu en dan eens een ludiek tornooitje, om eens op een andere manier te kunnen schaken.