WAT IS DAS ?

Mogen wij ons even voorstellen ?

DAS, of langer Dinsdag Avond Schaak, is de noemer waaronder schaakactiviteiten worden georganiseerd op elke dinsdagavond het gehele jaar door vanaf 19u30 uur tot 24u.

DAS wil naast het inrichten van ‘ernstige’ tornooien ook zorgen voor ontspannende schaakavonden voor iedereen, elk niveau.

Het hele jaar door zijn er activiteiten gepland en nieuwelingen worden met raad en daad bijgestaan. Onder de regelmatige Dassers bevinden zich zowel experts als mensen met een iets minder gevorderd schaakniveau. Bij de prijsverdeling wordt er ook rekening gehouden met deze mindere goden.

DAS Lente

In het voorjaar wordt DAS LENTE betwist. Dit is een tornooi in 2 of 3 gesloten groepen volgens het aantal deelnemers en ingedeeld volgens hun speelsterkte elk voorzien van een beker en prijzen. Eén groep is voorzien voor veteranen (+50 jaar). Hier speelt dus elke deelnemer een aantal partijen tegen tegenstanders van dezelfde speelsterkte.

Zomer Blitz en Rapid

Tijdens de zomer gaat het er wat losser aan toe, waarbij de nadruk ligt op ééndagstornooien zodat éénieder rustig op vakantie kan vertrekken, en toch kan meedingen voor het eindklassement. Dit wordt samen met ZANAS georganiseerd.

Open DAS

In het najaar wordt er de hoofdbrok ,het OPEN DAS, gespeeld.