OEF!

Gelukkig haalden we de matchpunten binnen, want achter de borden was het niet zo aangenaam. Maxim had als eerste gedaan, hij werd er op theorie afgezet. Zeer vreemd want het was een variant dat hij al jaren speelde, veel meer valt er niet over te zeggen. Net als de partij van Harald gaan we er kort over zijn. Hij kon een goede partij omzetten tot een vol punt, lekkere koningsaanval doorgeduwd en winst.

Benny deed iets vreemder, met een offer op f7, bleek te werken. Daardoor een groot voordeel in de opening met lekker veel tempo’s cadeau en geen rokade voor Ronald. Dat was genoeg voordeel om in winst om te zetten.

Ikzelf had ook moeten winnen maar door heel onnauwkeurig spel in het eindspel was ik op verdedigen aangewezen. gelukkig zat er een remise variant, een variatie op dame tegen pion. Toch het halve puntje dat de volledige matchpunten waard zijn.