Laatste ronde voor de winterstop, thuis tegen Landegem 3, volgens de elo-lijst een haalbare kaart. Maar wie ligt er tegenwoordig nog wakker van die elo-normen?

Een overzicht na anderhalf uur en zo’n 15 zetten ver bracht weinig hoop in deze duistere dagen.
Zelf had ik weer moeite om voldoende ruimte te creëren voor mijn zwarte stukken.
Ook geen betere vooruitzichten in de stelling bij Francky.
Sander had misschien een iets betere stelling maar had andermaal enorm veel tijd voor verbruikt. 25 minuten voor Sander tegenover 1 uur en 20 minuten voor Kurt.
Op bord 1 bij Rens miste ik op het eerste zicht een witte loper. Naast het bord zag ik enkel 2 reserve dames, verder geen enkel stuk? Ah, gevonden! Netjes verstopt tussen de pionnen op veld h2.

Francky mocht na 3 uur spelen als eerste de stukken opbergen. Hij kreeg geen vat op de stelling van Sarah. Was het toeval dat een jonge dame hem zijn eerste puntenverlies van het seizoen aansmeerde? Ditmaal konden wij als teamgenoten de situatie niet meer rechtzetten.

Op het vierde bord zag ik kans om de stelling drastisch te vereenvoudigen en af te wikkelen naar een eindspel met ongelijke lopers. Toch al een half punt op onze rekening.

Het zou bij halve puntjes blijven deze middag. Sander had wel een betere stelling maar blunderde een stuk (tijdsdruk ?) en kon ternauwernood ook een half punt incasseren.

De verwikkelingen op bord één heb ik niet kunnen volgen. Goed, beter, slecht….Een stukoffer van Cedric bracht Rens danig in de problemen. In het pionneneindspel kon Rens nog wel een extra loper in de strijd werpen, maar hij keek tegen een overmacht van vijandelijke pionnen aan. In zijn haast om te promoveren liet Cedric enkele steken vallen en zo kon Rens ook de remise veilig stellen.

Drie maal een half punt, verre van voldoende, maar het is niet anders.
KBSK 5 – Landegem 3     1,5 – 2,5.

Jonny