Jongens, echt vechtschaak vandaag! Geen enkele remise; vier partijen gewonnen en vier partijen verloren; dus 4-4 . Een overhoopt resultaat tegen het sterke Deurne, een ploeg vol ervaring.
Deurne was er blijkbaar niet gerust op en kwam met een sterke ploeg aandraven met Pieter Tolk op het laatste bord en Jan Rooze op het eerste bod die recent nog zilver behaalde op het WK voor veteranen…
Wij hadden niet veel hoop na het afhaken van Frederic en Emiel die opgetrommeld was om onze 4de ploeg te versterken. Maar de spirit zat er in …..Ik zelf gaf al het voorbeeld. Mijn tegenstrever was toch te opportunistisch na mijn pionoffer. Hij werd helemaal vastgezet en kon geen stuk meer verzetten; hij kwam bovendien in tijdnood en helemaal ontgoocheld gaf hij na 23 zetten op.
Daarna was het lang wachten op de volgende resultaten. Tieme liet zijn paard insluiten en mocht opgeven, Joachim werd overrompeld op de damevleugel en kon niet verhinderen dat de witte b-pion kon doorlopenen en tenslotte was Linden helemaal overspeeld en mocht hij de stukken terug in de doos steken. Tussenstand : 3-1 voor Deurne.
Benny speelde een juweeltje, met een matcombinatie kon hij de zwarte dame winnen tegen twee lopers; daarna een beetje knoeien om tenslotte na een kwaliteitsoffer de zwarte monarch tot opgave te dwingen.
Emile won de kwaliteit en maakte het mooi af.
Robin zorgde voor de stunt tegen ex-Belgisch kampioen Robert Schuermans! Robert overzag een doorbraak van een centrumpion tot een dame met opgave tot gevolg.
Jan vocht lang….maar remise zat er niet in.
Toch een knap resultaat!!

De volgende ronde is pas eind januari 2018 op verplaatsing naar Temse. Nu is er een lange winterslaap…