Een llllllekkere overwinning en geen enkele nul. Zo mag het vaker.
Het hielp natuurlijk wel dat Brasschaat serieus verzwakt aan de start kwam. Daardoor verrassende tegenstanders voor iedereen, maar dat deerde niet.
Koen probeerde lang maar het zag er al snel als een leeggelopen fietsband uit.
Paul met een vlotte aanvalspartij. Zijn eerste van vele overwinningen voor ons.
Steven leek optisch wat beter te staan, maar nadat we onze bril opzetten bleek het niet waar te zijn.
Thibaut op bord 4 kwam goed uit de opening maar – zoals wel vaker in ons team – in de eerste tijdnoodfase gebeurde vanalles. Een eindspel met kwaliteit tegen pion achter bleek nog verrassend goed voor onze man. Hij won na 5 uur.
De Thibaut van bord 5 plaatste na een uur zijn watertje aan mijn bord. Toen ik hem vroeg of die van hem was: “Tsja, ik zie de zaken niet zo helder op dit moment.’ Hij had inderdaad net op kinderlijke wijze een kwaliteit weggeblunderd. Hij had ferm geluk dat op een bepaald moment het licht volledig uit ging bij Jasper die kort na elkaar verschillende simpele truucjes overzag.
Ikzelf had de opening afgesloten met een pluspion. Er was wel KI-tegenspel en met snel slinkende bedenktijd koos ik eieren voor mijn geld en liet ik eeuwig schaak toe.
Kara had het lastig en tastte als eerste mis. Gelukkig kreeg hij het cadeau terug, met nog een extraatje er bij.
Kurt was gemotiveerd als invaller. Zijn tegenstander stormde om 14u20 binnen, speelde snel en stormde om 14u50 terug buiten zonder een woord te zeggen. Opdracht volbracht.