56 deelnemers aan de provinciale jeugdkampioenschappen in ons lokaal. Dat is ongeveer hetzelfde aantal als de vorige jaren en vergelijkbaar met de andere provincies. Het blijft echter niet veel als je prijzen te verdelen hebt in 14 categorieën (7 leeftijdscategorieën en telkens jongens/meisjes).

Bij de -8 maar 3 deelnemers, dus die speelden samen met de -10. In die categorie misten we vooral onze eigen toppers Kaito (op stage bij Go For Grandmaster) en Simon (op reis met het gezin) waardoor anderen vooraan konden eindigen. En kijk: 3 meisjes op de eerste 3 plaatsen, waarbij ook de jongedame van de -8. Hopelijk een teken van een langdurige deelname van meisjes aan de toernooien?
Onze Berre haalde niet zijn normale niveau en was een beetje teleurgesteld met zijn 3 punten uit 7 ronden. Hikari haalde 2,5 waarmee hij tweede was bij de -8. Voor Alexander was het zijn allereerste toernooi na slechts een goede maand in de club. 1,5 punt is een goede start.
Alle uitslagen van deze categorie vind je hier.

Bij de -12 was het Brugge boven. Casimir was (voor ons toch) grote favoriet en stelde niet teleur. De enige verwachte concurrent was Robbert Degrave uit Roeselare, die al heel wat partijervaring onder de riem heeft. Toen zus Hoara na een hardbevochten partij Robbert klopte, lag voor Casimir de weg naar de titel open. Geen genade tegen zus in ronde 4, daarna met de handrem op een remise tegen Robbert en de titel was verdiend binnen. Hoara moest enkel nog een nul slikken tegen Roman, waardoor die tweede werd en Hoara derde. Hoara was daarmee natuurlijk wel meisjeskampioene. Arthur stelde zeker niet teleur op zijn allereerste toernooi en haalde mooi 3 punten, evenveel als Noah.
Hier vind je de uitslagen van deze reeks.

Bij de -16, -18 en -20 waren er zo weinig deelnemers dat er 1 reeks gevormd werd samen met de -14. Zo kwamen de sterkste jeugdspelers toch in 1 enkele reeks te zitten.
De verdiende winnaar van deze gezamenlijke reeks was Jarid. Met heel degelijk schaak won hij bijna geruisloos het toernooi. Remises tegen Joran Tanghe (kampioen bij de -16) en Lars en de rest won hij. Kampioen bij de -14 dus.

Lucas kende niet zijn meeste gelukkige toernooi en strandde op de helft van de punten.
Tristan speelde wisselvallig en kwam uiteindelijk een halfje tekort voor de titel in zijn reeks. Remises tegen Lucas en Lars en een nederlaag tegen Jarid, dat valt op zich nog mee.
Sam stond na dag 1 op 1,5 uit 4 maar dacht dat het toernooi er voor hem al op zat.
De uitslagen van deze reeks.

De foto’s kun je vinden op onze Facebook-pagina.