Op zondag 22 oktober 2017 moest de KBSK 3 het opnemen tegen KISK 2. Het was een sterke ploeg met jongeren maar toch ook met oudere ervaren spelers erin.

Ikzelf speelde op bord 1 en was als eerste klaar. Ik was al in de opening in de fout gegaan en kwam een loper voor een pion achter. In het middenspel was het niet anders en verloor ik ook steeds meer van mijn beetje compensatie door mijn  betere positie. Uiteindelijk kwam hij binnen en heb ik dan opgegeven.

Jarid speelde op het 2e bord en was als laatste klaar. Hij had al vanaf de opening de druk en kon die ook behouden. Naar het einde van het middenspel toe kon hij wat pionnen veroveren. Daarna kwam hij in een toreneindspel met een paar pionnen voor terecht. Hij won dat en kon zo de winst (voor hem en voor de ploeg) binnenhalen.

Lucas was als 3e klaar en speelde op bord 3. Hij kwam niet zo goed uit de opening en in het middenspel blunderde hij een pion weg. Wat later blunderde zijn tegenstander die pion terug en kon Lucas met zijn 2 torens binnenkomen op de 7e rij. Meer naar het eindspel toe begon die druk wat te veel te worden voor de tegenstander en zo kon Lucas stilaan meer en meer pionnen veroveren en het wat later ook afmaken.

Christilla speelde op het 4e bord en was als 2e klaar. Ze kwam goed uit de opening en kon een koningsaanval starten. Later kreeg ze daar 2 open lijnen voor haar torens. De tegenspeler stond dan onder grote druk en miste in het middenspel een combinatie en kwam zo veel achter te staan. Wat later werd het mat.

PROFICIAT aan de spelers van KBSK 3!!!

Lars.