Nipt, nipt. Met wat onze sterkste opstelling ooit moet zijn.
Wat te onthouden van deze match:

  • Het niveau in de eerste klasse is pijlsnel aan het stijgen. Zelfs met een van onze sterkste opstellingen winnen we maar net.
  • Nul komma nul Belgen bij de tegenstander. In eerste klasse speelden deze ronde ongeveer 40 Belgen, op een totaal van 96 spelers. Dat is het voorlopige hoogterecord (!) voor dit seizoen.
  • Onze tegenstanders kwamen opnieuw sterker af dan in de andere matchen. Iedereen wil winnen tegen ons?
  • Steven en Koen knopen terug aan met de overwinning na een dipje. Koen met goed dynamisch spel nadat zijn tegenstander op erg optimistische wijze een pion hapte. En Steven met een lange geeuw die hij nauwgezet naar winst stuurde.
  • Attila en Zoltan mogen hun openingsrepertoire bijspijkeren. Een snelle nul voor de eerste, de tweede ontsnapte na lang verdedigen.
  • Paul duwde voor de eerste keer dit seizoen het gaspedaal in. Toen de remise getekend werd, heeft hij volgens de engine een voordeel van meer dan een punt.
  • Heel veel duw- en trekwerk om de overwinning binnen te halen. Bussie moest “all in” gaan, zoals hij het zelf zei en zijn grote gok pakte goed uit. Het tegengestelde gebeurde bij mij, een heel goede stelling ging in tijdnood verloren. (Twee voorbeelden van de quote “there are no heroes in time trouble”.) En Maen dreef het helemaal ten top door zich in een gewonnen stelling te laten beschwindelen tijdens de tijdnood. Hij vond nog een eeuwig schaak, maar vond dat te gemakkelijk en liet de zwarte koning nog over het hele bord een veilig onderkomen zoeken, maar gelukkig was dat er niet.
  • De captain was nog het meest trots op het feit dat hij de volledige partij van Geirnaert in de computer kon ingeven. De Iraanse tekens van de tegenstandster leken verdacht veel op het gekriebel van Steven. Foto van de notatieformulieren is verkrijgbaar op aanvraag voor wie het ook eens wil proberen.