Derde ronde thuis tegen de tweede ploeg van ”L.S.V. – Chesspirant VZW”.
De vereende krachten van Lokeren en Merelbeke hebben ons een punt afhandig gemaakt.

Halfweg de middag zag het er evenwel nog slechter uit voor ons. Op geen enkel bord zag ik enig voordeel voor onze ploeg. Voor zover ik de stellingen op de andere borden goed kon inschatten!? Ik had al volop problemen op mijn eigen bord waar ik me weer eigenhandig in de hoek liet drummen.

Daarbovenop kwam Francky aangeven dat hij een remise zou voorstellen. Hij moest alle initiatief aan zijn tegenstander laten en zo te zien werd het vechten om een puntendeling veilig te stellen. Maar Jan weigerde het aanbod.

En toen keerden de kansen. Na 3 uur spelen was het plotseling over en uit op bord 2. Kurt had Sander nochtans serieus in een houdgreep maar hij verzuimde om direct af te maken. Sander kreeg één zet respijt, zag zijn kans en sloeg ongenadig toe. Een onverwachte maar deugddoende zege.

Ook op bord 3 kwam er toch nog enig animo in de partij tussen Francky en Jan. Jan moest een toren afgeven om een vrijpion te stoppen, maar dreigde toen wel zelf met een tros vrijpionnen in het centrum. Met een paar handige zetten wist Francky het pionnenveld te ontmijnen en alsnog met de zege te gaan lopen na 4 uur spelen.

2 – 0 ! Nog een halfje en de matchpunten waren voor ons, maar de schaakgoden waren ons al goed gezind geweest deze namiddag. Na meer dan 40 zetten raakte ik eindelijk onder de druk van Ferry uit en laaide de hoop op een remise weer op. Ferry had slechts één pluspion in een eindspel met elk 2 torens en een paard. Was ik te vermoeid ? gestresseerd, te euforisch na 2 onverwachte punten? Geen idee, maar ik heb zelden een eindspel zo snel verbrod. Ferry had enkel stoffer en blik nodig om de brokstukken samen te vegen.

Het bleef dus voorlopig bij die 2 bordpunten. Op het eerste bord was Quentin nog volop bezig tegen Timothy. Even voordien had Quentin een ogenschijnlijk kansrijke aanval ingezet. Daar moet toch ergens een winstvoortzetting hebben in gezeten, of toch op zijn minst een remise? Maar Timothy is blijkbaar ook een taaie en wist alsnog te ontsnappen. De laatste partij ging zo ook verloren.
Eindstand: 2 – 2.

Jonny