In het kort: wat op papier een haalbare kaart moest worden leek achter het bord meer weerstand te bieden dan gedacht, maar de resultaten spreken voor zich.
in het lang: Na de blamage tegen Bredene hadden we nog iets goed te maken, kind van de rekening was Zottegem.
Ikzelf had als eerste gedaan en kon eigenlijk nog vroeger gedaan hebben, maar miste een insluiting, ik bleef wel beter staan en na een fout van de tegenstander was het over en uit. Nog geen 5 minuten later had Maxim ook gedaan. Wat daar gebeurde was iets vreemd.
Maxim gaf een pion voor meer activiteit, maar vergat een 2de pion en had te weinig compensatie voor die 2 pionnen. Problemen voor Maxim, maar dank aan de tegenstander, want hij vergat op zijn beurt ook een hoop tactiek en verloor z’n dame, daarna was het makkelijk uitspelen voor Maxim.
Weer nog geen vijf minuten later zat Benny ook al aan de analyse tafel. Hij stond al vroeg beter en voerde een geslaagde aanval op de koningsstelling uit. Tegenstander kon nog wat verdedigen, maar de aanval was te sterk, mooie overwinning van Benny.
Net iets langer dan vijf minuten later had ook Harald gedaan, de 3-0 stond al op het bord, dus een remise overeengekomen. In een zeer complex eindspel waarbij Harald twee stukken
 had tegen toren en pion en elk nog een handje pionnen was het de veiligste keuze. Harald had het voordeel, maar het ging nog lang duren op die manier en zo hadden we om 17 uur al gedaan.
De volgende wedstrijd wacht Knokke, ik hoop dezelfde focus en motivatie te zien en ook liefst een score in ons voordeel. Tot 22 oktober