Vandaag onze eerste verre verplaatsing naar Anderlecht 1, ex 1ste klasser. Na onze overwinning van vorige week hadden we er de moed op.
De verplaatsing op zich was niet moeilijk. Via de E40 richting Brussel, om precies te zijn richting Koekelberg en dan de 1ste afslag naar Sint-Agatha-Berchem.
Dus gemakkelijk gevonden, maar dan blijkt dat het speellokaal zich ergens bevindt in het Centre Sportive . Dus wat zoekwerk, onderweg onze springbok James oppikken en dan verder zoeken.
Uiteindelijk bleek het lokaal  te vinden achter de cafetaria naast het plaatselijke voetbalveld en een indoor sportplein. Net echt ideaal….
 
Anderlecht was ditmaal op sterkte….hadden we een kans?
Frederic, Joachim en ikzelf haalden een snelle remise. Ondertussen had Robin de kwaliteit verloren en stond James glad  verloren. En dan….Robin probeerde nog een  kamikaze-offer maar mocht al vlug de stukken terug opbergen. Hij kon echt niet op tegen de Spaanse furie. Emiel overzag een subtiele zet van zijn tegenstander; hij verloor een centrale pion en wat later de partij.
De stelling van James kraakte in al zijn voegen…maar hij hield stand. Meer nog, zijn tegenstrever kwam in tijdnood en ging volledig de mist in! Plotseling hadden we weer hoop!
Emiel had het op het eerste bord niet gemakkelijk; maar hij vocht terug. Nu nog winnen en als Jan remise haalt, is het 4-4!
Ons plan lukte net niet! Emiel maakte het mooi af maar Jan kon het dameeindspel niet remise houden.
Dus nipt verloren…meer zat er niet in.
De volgende ronde is pas over 3 weken thuis tegen Hoboken.
Raf