In ronde 2 dienden we het op te nemen tegen “Steenput”. “Estaimpuis”, zoals ze daar zeggen, ligt tegen de Franse grens, maar heeft zijn thuishaven in Moeskroen, wat ook slechts een steenworp ver van de Franse grens ligt.

Onze ploeg speelde op volle sterkte en op papier was de zege weggelegd voor ons. Afwachten hoeveel dat papiertje dus waard is.

Francky had er alvast veel zin in en gaf het goede voorbeeld. Hij opende meteen de vijandelijkheden op de koningsvleugel, schudde zonder verpinken de ene goede zet na de andere uit zijn mouw waar zijn tegenstander duidelijk geen antwoord op vond. Na 20 zetten gespeeld te hebben had Fabrice nog slechts 15 minuten op de klok, tegenover Francky nog een vol uur. Vier zetten later was de keuze tussen mat of dameverlies er teveel aan en was ons eerste punt binnen.

Geen idee hoe de partij verlopen is tussen Rens en Laurent. Bij het ingaan van het eindspel had Rens wel een licht voordeel op het bord. Beiden hadden nog 2 lichte stukken en een toren, maar Rens had een pluspion en de pionnen van Laurent waren niet allen verbonden. Enkel de klok kon nog roet in het eten gooien. Maar Rens had duidelijk alles onder controle en kon na drie en een half uur spelen de winst verzekeren.

Pendant ce temps, j’avais déjà pratiqué mon français. Mon adversaire n’était pas puissant dans la langue flamande et il était également à moitié aveugle. (Déjà vu assez sur le tableau.) Il a ensuite joué sur son propre tableau et les mouvements ont été transmis oralement. (vrij vertaald via Google)

In het middenspel had ik wel een mooie aanvallende stelling opgebouwd maar ik raakte niet door de verdediging van Bernard. Ik nam een risico door mijn pionnen op de koningsvleugel op te spelen, zag een zet van Bernard niet aankomen, en plots dreigde hij binnen te vallen langs de h-lijn. Toen stelde hij een remise voor. Met reeds 2 winstpartijen op zak kon ik zo de volle buit aan matchpunten verzekeren.

Restte nog Sander, die de score mogelijks nog wat kon opkrikken tegen Aleksander. Naar eigen zeggen speelde hij een goede partij, maar zijn hand werkte niet mee. Hij had een winnende zet in gedachten maar nam helaas het verkeerde stuk vast. Kan al eens gebeuren. Partij verloren dus. Niet getreurd er zijn nog 9 ronden te gaan. En de ploegwinst hadden we toch al op zak.

Estaimpuis 2 – KBSK 5     1,5 – 2,5

Jonny