Soete Beese Toernooi in Landegem.

Zaterdag waren we weer van de partij in Landegem. Bij de kleinsten hadden Berre en Hikari een leuke tijd. Hikari blijft verrassen. Hij is wat stil en verlegen maar speelt duidelijk heel graag. Hij haalde een dik verdiende 3/9. Hij had soms moeite om de mat te vinden maar zette de tegenstander niet pat. Berre haalde een mooi resultaat van 6/9 en viel net buiten de top 5 door scheidingspunten. Scheidingspunten blijven voor velen en ook voor mij iets mysterieus.

Bij de -10 speelden Simon en Kaito. Simon had een heel goed begin maar Pjotr Cappan, de kampioen van het criteriumtoernooi, pakte hem zijn eerste punt af in de derde ronde. Het was een reeks met veel goede spelertjes die allemaal heel gedreven zijn om (het toernooi) te winnen. Simon bleef doorstrijden tot op het einde en zo werd hij verdiend 6de met 6/9. Kaito had een beetje geluk in het begin en bleef verder gaan op deze golf tot hij gestopt werd door Pjotr en Hugo Froeyman. Een pittige anekdote die ik onze lezers niet wil onthouden. Door toedoen van Hugo werd Kaito toch 2de alhoewel Kaito verloren had tegen Hugo. Zijn entourage had uitgerekend dat Hugo genoeg zou hebben in de laatste ronde met een remise om 2de te worden en aangezien hij toch niet meer 1ste kon worden, leek hun dat de meest strategische zet. Helaas, pindakaas (voor Hugo toch). Het is nl. zo dat als 3 spelers met gelijke punten eindigen en één van de drie heeft niet tegen de andere twee gespeeld dat onderling resultaat vervalt. Mede door dit en nog andere toevalligheden in het schimmige rijk van scheidingspunten is Kaito verdiend 2de geworden met 7/9.

De -12 bleek voor Lars bijna geen partij te zijn behalve dan Tyani.  Haar speelstijl speelt Lars parten. Lars leek mij wat ontgoocheld maar ik denk dat hij nu nog meer vastberaden is om Tyani keer op keer de baas te zijn in de toekomst. Lars werd 2de met 5,5/7.

Ook Jarid leek me wat ontgoocheld omdat het niet liep zoals verwacht. Toch, al bij al is 5/7 en een 3de plaats een mooie prestatie.

Tot 09/07/2017 in Oostende !

Paul Meysman.